Nieuws

Verbouwen en renoveren van je woning, waar laat je dan al je spullen?

rachtig vooruitzicht natuurlijk, je gaat je huis verbouwen of renoveren en je huis wordt straks onherkenbaar mooi. Maar wat doe je tijdens die verbouwing of renovatie dan met je spullen?

Doe je spullen in hermetisch afsluitbare zakken

Er zijn verschillende opties mogelijk en het is maar net wat je zelf handig vindt. Ook de aard van de verbouwing of renovatie speelt hierin uiteraard een rol. Het kiezen voor een oplossing is dus maatwerk. Zo kun je kiezen voor hermetisch afgesloten zakken, waarin je alles droog en veilig opbergt. Grote voordeel is dat je alles binnen handbereik hebt en de zakken zijn van sterk materiaal, water- en luchtdicht. Ook verhuisbedrijven bieden vaak opslagruimte aan die ze dan zelf komen halen. Voordeel van die ruimtes is dat ze goed ventileren en veilig en droog zijn.

Zo hebben de bouwvakkers alle ruimte om hun werk te doen

In elk dorp of elke stad zijn voldoende opslagruimtes of boxen beschikbaar waarin je (een deel van) je huisraad op kunt slaan. Deze ruimtes bieden veel zekerheid; de spullen staan er veilig en kunnen evenmin vallen of beschadigd raken. Het biedt bouwvakkers de ruimte om optimaal hun werk te kunnen doen en zelf houd je voldoende leefruimte over. Tevens voorkom je dat je tijdens het bouwproces steeds de spullen moet verplaatsen. Kiezen voor een opslagruimte kan ook meteen het startsignaal zijn van een grote opruimactie. Neem niet per se alles mee vanuit de opslagruimte naar je huis. Gooi weg wat weg kan.

Start van een grote opruimactie

Vaak kun je de opslagruimtes flexibel huren en kun je de spullen dus wat langer laten staan als de verbouwing uitloopt. Bovendien zijn er ruimtes in verschillende afmetingen beschikbaar. Zo hoef je niet een heel grote ruimte te huren als dit niet beslist nodig is. Bovendien kun je zeven dagen per week terecht in de opslagruimte en laad je de spullen gemakkelijk in en uit. Veel mensen denken meteen aan het laten plaatsen van een container bij het huis waarin ze tijdelijk spullen op kunnen slaan. Een logische gedachte weliswaar, maar dit mag vaak niet zomaar. Daar dien je bij de gemeente waarin je woont een vergunning voor aan te vragen. Vaak duurt de aanvraag echter zo lang, dat het bouwproces dan al halverwege is.

Wat misschien nog wel het handigste is, is het huren van een opslagruimte. Het huren van opslagruimte kan op erg veel plekken. Het is alleen wel belangrijk dat het dicht bij het huis is. Dit scheelt erg veel verhuiswerk.

Huis renoveren

Als u van plan bent je huis te verbouwen of te renoveren dan heb je een geschikte architect nodig. Architectenbureau Frank Gruwez. heeft een architect in huis voor ieder type verbouwing of renovatie. Bij een verbouwing door architect Frank Gruwez bent u verzekerd van gunstige renovatie prijzen, kwaliteit op maat, duurzame oplossingen en klantgerichte projecten.

Appartement bouwen

Het ontwerpen van een appartementencomplex vereist de nodige kennis van zaken, Architect Gruwez beschikt over de nodige ervaring in appartementsbouw en de bouw van appartementen.

Villabouw

Wat Architect Gruwez van andere architectenbureaus onderscheidt is de klantgerichte werkwijze op maat. Wij gaan uit van uw persoonlijke bouwwensen en luisteren hier aandachtig naar. De droom van iedere klant resulteert in een uniek bouwprogramma met de stijlkeuze die de klant wenst voor zijn villa (zoals Amerikaans, Engels, hypermodern, klassiek, landelijk, etc.) kan villabouwer Gruwez vertalen naar een concreet ontwerp. Ook voor sleutel op de deur kan u bij ons terecht.